Säästövinkki: musiikki, äänikirjat ja lehdet

Tiesitkö, että voit kuunnella loputtomasti klassista musiikkia ilmaiseksi ilman mainoksia? Tarvitset vain kirjastokortin ja tunnusluvun. Naxos music library on maailman suurin klassisen musiikin suoratoistopalvelu. Sieltä löytyy yli 2,5 miljoonaa musiikkikappaletta. Sivustolle kirjaudutaan oman kirjaston kotisivujen kautta.

Kuvassa moneen kertaan korjatut koko perheen yhteiset kuulokkeet.

E-kirjasto tarjoaa ilmaisia äänikirjoja. Valikoima on kirjastokohtainen. Äänikirjoilla voi olla varausjonoja, joten kärsivällisyyttä tarvitaan.

Kirjastoissa on lainattavissa paljon musiikkia ja äänikirjoja CD-levyinä. Äänitteiden kopiointi omaan käyttöön on täysin laillista ja fiksua. Minulla on kännykässäni oma musiikkikokoelma, jossa on kaikki lempikappaleeni. Mikään suoratoistopalvelu ei pysty samaan!

Kirjasto alkuperäisessä merkityksessään on mainio: kirjoihin ja lehtiin ei tarvitse kuluttaa itse yhtään rahaa. Ota tavaksi viikottainen käynti kirjastossa, niin voit lakkauttaa kaikki lehtitilauksesi. Jos kirjastoon ei tule jotain tiettyä lehteä, voit toivoa sitä. Lukunautintoon kotona voi lainata vanhempia lehtiä.

Joskus kiertelen kirjakaupoissa inspiroitumassa. Kun löydän mielenkiintoisen kirjan, laitan sen varaukseen kirjaston nettisivuilta. Jostakin syystä löydän tällä tavalla enemmän kiinnostavia kirjoja kuin kirjastosta etsimällä. Sama pätee markettien lehtihyllyihin. Lehden voi lainata kirjastosta heti, kun se ei ole enää uusin numero.

Olen ollut elämässäni yhden päivän puhelinmyyjänä. Myin ET-lehteä ja opin, että eläkeläiset kierrättävät lehtiä hyvin aktiivisesti. Melkein jokainen puhelimeen vastannut kertoi saavansa lehden naapuriltaan. Jos kirjasto on kaukana tai et tykkää käydä siellä, kierrätä lehtiä naapureiden, ystävien tai sukulaisten kanssa. Jos et itse tilaa mitään, muista sopia jostain muusta vastapalveluksesta, jotta molemmille osapuolille jää hyvä mieli.

Kommentit

 1. Hyviä vinkkejä..
  Kiitos, kun vierailit sivullani.
  Näin löysin blogisi.

  VastaaPoista
 2. Minulla oli ennen Netflixiä ja ajoittain Viaplayta. En enää maksa niistä. Tajusin, että on YouTube, josta löytyy kyllä laatuviihdettä. Samoin on Areenoja, kirjastoja ja tarjousaikaan vuokraan elokuvia 2,49 eurolla (normaalisti 2,99). Kun ennen maksoin Netflixille 95,88 euroa vuodessa, nyt maksan vuokraamalla maksimissaan 29,88. Netflixissä en katsonut paljoa kuitenkaan, joten nyt maksan mistä katson, eli yksi leffa kuukaudessa. Lopun korvaa YouTubella tai sillä että siivoaa perusteellisesti kun on sitä aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä hyvä että katsomisista säästyy rahaa ja siivoamiseenkin vielä vapautuu aikaa:) Meillä katsotaan joskus YouTubea ja Ylen dokkareita, mutta siihenpä se jää.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Näin tienaat enemmän Tori-kaupoilla

Onnistunut ostolakko

Ruuan kasvatus sisällä nollabudjetilla