Myyntihaaste

Haastoin mieheni laittamaan kanssani vuorotellen tavaroita Toriin myyntiin tai annettavaksi. Ideana on luopua turhasta tavarasta. Kun toinen ei enää keksi mitään myytävää, edellisen ilmoituksen laittanut voittaa.

Jotta peli pysyisi reiluna, sovimme seuraavat säännöt:

- Aikaa on iltaan asti
- Jos tavara ei mene myöhemminkään kaupaksi, se annetaan ilmaiseksi pois
- Jokaisen esineen myymiseen tarvitaan molempien suostumus
- Tavarasta luopuminen ei saa aiheuttaa ostotarpeita
- Kumpikin ideoi, kuvaa, kirjoittaa ja julkaisee itse ilmoitukset omista tavaroistaan. Toinen saa halutessaan auttaa.

Aikaa oli rajallisesti, yksi ilta, mutta mukava määrä tavaraa lähti kiertoon. Haastetta lisäsi se, että olemme konmarittaneet melko tarkkaan koko kodin tavarat ja sen jälkeenkin matalalla kynnyksellä laittaneet tavaraa kiertoon.

Seuraavanlaisia tavaroita vapautui markkinoille:

- Palapeli
- Sählymaila
- Lintukirja
- Kehykset
- Pannunalunen
- Romaani
- Matot

- Oppikirja
- Reseptikirja
- Lautapeli
- Lompakko
- Työhousut
- Aku Ankan taskukirja
- Nettikaapeli
- Lelutorni

Haasteen aikana silmät avautuivat monien tavaroiden tarpeettomuudelle. Kilpailemisen sijaan innostuimme auttamaan toisiamme, sillä mieheni ei ole kovin kilpailuhenkinen. Annoin hänelle vinkin myydä eräät mielestäni kauheat työhousut, ja riemukseni hän otti neuvosta vaarin. Sovimme, että olemme voittajia kumpikin; hyödyimmehän molemmat kierrättämisestä.

Seuraavana päivänä ovi kävi tiuhaan, kun iloisia ostajia ja noutajia kävi hakemassa tavaroita uuteen kotiin. Aloimme nähdä myös muuta turhaa ympärillämme, ja laitoimme vielä lisää tavaraa eteenpäin. Ajatelkaa, mikä määrä käyttämätöntä tavaraa lojuu ihmisten kaapeissa! On helpottavaa päästä irti turhasta tavarataakasta ja vapauttaa esineet niitä tarvitsivien käyttöön. Mitä enemmän käytettyjä tavaroita myydään ja lahjoitetaan, sitä vähemmän ihmisillä on enää tarvetta uuden ostamiselle.

Sinäkin voit haastaa läheisesi myyntiskabaan. Konsepti on hyvin joustava: se onnistuu hyvin kaksin tai porukalla, livenä tai etänä. Voit haastaa myös itsesi kokeilemaan, montako myynti-ilmoitusta saat illan aikana kasaan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnistunut ostolakko

Näin tienaat enemmän Tori-kaupoilla

Kevään ensisato + vähän kierrätyksestä