Kevään ensisato + vähän kierrätyksestä

Herneet, kikherneet ja porkkanankannat antoivat ensimmäisen sadon. Herneenversot ovat ihanan makeita ja herkullisia. Kikherneen versoista tarttuu ensin kieleen erikoisempi kitkerä mutta imelä maku. Pureskeltaessa se maistuu herneeltä, mutta ei ole yhtä makea. Kokeilusta opin, että tykkään kikherneestä enemmän herneen muodossa. Vaikka netissä on ohjeita kikherneen versotukseen syötäväksi, alkoi minua hieman epäilyttämään versojen terveellisyys kummallisen maun takia. Porkkanan versot maistuvat ihan persiljalta. 

Herneen ja porkkanan versot olin ajatellut laittaa salaattiin, mutta ne napsittiin herkkupaloina heti parempiin suihin. Kikherneen versoja en uskaltanut maistiaisen jälkeen tarjota syötäväksi, mutta ne ovat niin kauniita, että laitoin ne nätisti esille.

Posliinipurkki löytyi viime viikolla taloyhtiön lasinkeräyslaatikosta. Joku oli hylännyt sinne muovipussillisen astioita ja lasipurkkeja, jotka lajittelin oikeisiin jäteastioihin. Siistit ja ehyet astiat otin talteen; osan itselleni ja osan lahjoitettavaksi. Laitan tähän muistutukseksi muutamia seikkoja astioiden kierrätyksestä.

Lasinkeräykseen kuuluu vain kaupasta ruoan mukana tulleet lasipurkit ja -pullot. Juomalasit ja muut lasiset astiat on käsitelty kuumuudenkestäväksi, ja ne eivät siksi sovellu lasinkeräykseen.

Muovinkeräykseen sopii pakkausmuovi, mutta ei muoviset astiat ja keittiövälineet.

Sekajätteeseen laitetaan rikkoutuneet tai käyttökelvottomat posliini-, lasi- ja muoviastiat ja keittiövälineet.

Käyttökelpoiset astiat eivät kuulu roskien sekaan, vaan ne voi lahjoittaa kirpputoreille (esim. Fida, SPR) tai suoraan tarvitseville esimerkiksi tori.fi:n tai Facebookin roskalavaryhmien kautta.

Muuttaessa kannattaa kierrätys hoitaa hyvissä ajoin ennen muuttoa, ettei muuttopäivän kiire pakota heittämään käyttökelpoista tavaraa roskiin.

Ruuan viljelystä sisällä voit lukea lisää helmikuun postauksesta.

Aurinkoista ja rauhallista maaliskuuta!

Kommentit

  1. Miten kävi ostolakolle? Ainakin blogi loppui kuin seinään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostolakko tuskin on kirjoittajalla loppunut, mutta saattaa olla haasteita ajan kanssa, näin luulen. Odotan itsekin tuoreita postauksia.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Näin tienaat enemmän Tori-kaupoilla

Onnistunut ostolakko