Parhaat ilmaislöydöt

Toisen roska on toisen aarre. Kiitollisena esittelen parhaat ilmaislöytömme.

Rottinkituolit

Nämä tuolit löysin ihan vasta Torista annetaan-osiosta. Mieheni kävi ne hakemassa muutaman kilometrin päästä pyöräperäkärryn kanssa. Rottinki on kaunis ja tykätty luonnonmateriaali, josta maksetaan nykyään hyvin. Silti näitä ihanuuksia löytyy silloin tällöin Torista ilmaiseksi.


Punainen amme

Ihastuin tähän retropunkkaan ensisilmäyksellä Fidan ilmaisnurkkauksessa. Tämä on vähän tavallista pienempi ja sitäkin söpömpi. Ilman ammetta koko perheen saunaillat ovat olleet varsin pikaisia, mutta viime lauantaina saunoimme nautiskellen pitkän kaavan mukaan, kun taapero viihtyi pitkään polskuttelemassa.

Omassa lapsuudessani saunoimme lauantai-iltaisin koko perheellä. Amme toi monta rakasta muistoa lapsuudesta mieleen. Saunan jälkeen meillä syötiin jäätelöä limukan kanssa. Banaanijäätelön ansiosta jäätelöperinne voi jatkua meidänkin perheessä, vaikka emme sokeria käytäkään.


Klaffilipasto

Miehen kouluhommia varten klaffilipasto oli oikea unelmalöytö. Meillä on yksi kirjoituspöytä, joka on liian pieni pikkuisen makuuhuoneemme nurkkaan, joten sen paikka on olohuoneessa. Lipasto pääsi makuuhuoneen syvennykseen rauhallista työskentelyä varten.

Klaffilipasto oli Torissa annettavana, kun olimme lasten kanssa mummolassa. Olimme harvinaisesti vuokra-autolla liikenteessä, ja lipasto saatiin atomeiksi purkamalla mahtumaan kyytiin. Ilman ohjeita koottavat Ikean huonekalut ovat parhaita pulmapelejä. Sisäinen insinöörini nauttii.

Talvipuku

Löysin Torista Jonathanin priimakuntoisen lähes käyttämättömän toppapuvun lapselle. Se poikkeaa selvästi meidän muista moneen kertaan kierrätetyistä lastenvaatteista, ja on kerännyt paljon kehuja. Niin arvokkaita pukuja emme osta edes käytettynä, mutta joku halusti lahjoittaa sen meille ilmaiseksi. Mieheni haki sen, ja oli laittanut lähtiessään kiireessä reikäiset hanskat käteen. Lahjoittaja laittoi haun jälkeen minulle viestiä, että tulipa hyvä mieli kun meni puku oikeaan tarkoitukseen. Ei hän nyt niin kovin väärässä ollut, mutta reikäisistä hanskoista saattoi tulla vielä todellisuutta köyhempi vaikutelma.

Vihreä tuoli

Tuolista näkee, että se on itse maalattu, mutta se juuri tekee siitä uniikin. Tätä hakiessani koin iloisen yllätyksen, kun antaja olikin hyvä kaverini. Juttelimme pitkän tovin ovensuussa. Kaveri oli saanut tuolin meidän yhteiseltä kaverilta. Näiden kavereiden entiset kämppäkaveritkin tunnistavat tuolin meillä käydessään, joten tuoli on kerennyt tutustua läheisesti moniin kavereihimme ennen meille muuttoa. Tämäkin kulki meille näppärästi pyöräkärryn kyydissä.

Iso vaatesetti lapselle

Vaattesetin löysin Torista. Tästä teinkin aikanaan erillisen postauksen blogiin. Ostolakkolaisena on helpottavaa saada lapselle isompi määrä siistiä vaatteita kerralla. Melkein kaiken muun voi jättää hankkimatta, mutta kasvavalle lapselle täytyy jostain saada vaatetta päälle. Vielä ei ole tarvinnut tarttua ompelukoneeseen vaatteidentekotarkoituksessa.

Isot saviruukut

Saviruukut hain muutaman sadan metrin päästä kotoamme. Bongasin ne Facebookin roskalavalta. Roskalavaltaryhmästä tein usein monia hyviä löytöjä, mutta eettisistä syistä olen lopettanut Facebookin käytön kokonaan. Meillä on varastossa lisäksi äidiltäni saatuja pienempiä saviruukkuja, joihin aion keväällä kasvattaa jotain pientä parvekkeella. Tykkään paljon nimenomaan savisista ruukuista.Näiden lisäksi olemme hakeneet ilmaiseksi myös juniorituolin, jumppapallon, ruokapöydän, sohvan, kahvinkeittimen, kestovaippoja, kattilan, Aku Ankkoja, lautapelejä, lankoja ja paljon muuta.

Vinkkejä hyviin ilmaislöytöihin

Kannattaa seurata aktiivisesti Toria, erilaisia roskalavaryhmiä ja kirpputorien ilmaiskoreja. Jos kirpputorilla on ilmaiskori, se sijaitsee useimmiten eteisessä tai kassojen jälkeen lähellä ulko-ovea. Harkitse kuitenkin tarkkaan, sillä ilmainen tavara voi houkutella ottamaan, vaikka varsinaista tarvetta ei olisikaan.

"Hei! Olisin kiinnostunut tästä, haku onnistuu vaikka heti."

Netissä ilmaistavarat ovat suosittuja ja usein niille kertyy jonoa. Pyri erottumaan muista hakijaehdokkaista reippaalla ja selkeällä viestillä, jossa ehdotat heti hakuaikaan. Parasta on, jos pääset hakemaan tuotteen heti. Anna joskus myös itse tavaraa ilmaiseksi, niin hyvä lähtee kiertämään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Näin tienaat enemmän Tori-kaupoilla

Onnistunut ostolakko

Ruuan kasvatus sisällä nollabudjetilla