Kännykkä meni rikki — kestääkö ostolakko?

Kirpsakka pyörälenkki pakkasessa teki hyvää kännykän omistajalle mutta ei kännykälle. Auts. Näyttö meni rikki. Vieläkö ostolakkolaisen kantti kestää?

Hätä ei ole tämän näköinen: nyt kaivetaan kaapista vanhat kännykät. Miehellä on valittavanaan kuusi vaihtoehtoa: Huawei, Honor, Samsung, Nufone ja kaksi Nokiaa. Samsung, Huawei ja Honor putoavat ehdokaslistalta heti kättelyssä, koska näytöistä irtoaa teräviä lasinsiruja. Nokialaisilla käy huono tuuri: pienempään ei ole laturia ja suurempaan ei kerta kaikkiaan keksitä salasanaa 76 yrityksestä huolimatta. Niinpä jäljelle jää pienen pieni Nufone.

Mies vaihtaa sim-kortin puhelimeen ja lähtee käymään kaupassa. Pian huomaan, että kauppalistasta unohtui jotain, ja soitan perään. Puhelu jää kuitenkin yksinpuheluksi, sillä pienen Nufone-ressukan mikrofoni ei toimi. Kotona mies vaihtaa sim-kortin takaisin edelliseen kännykkään, ja alkaa suunnitella suurta ostolakkopetosta. Samaan aikaan minä yritän epätoivoisesti murtaa Nokian lukitusta, ja kokeilen minuutin välein uutta aina vain kauempaa haettua salasanaa. Edes sesam aukene ei toimi.

Mies ei kuitenkaan halua rikkoa ostolakkoa, joten kännykkäpohdinnat jätetään hautumaan. Ostolakko jos mikä on hyvä syy puuttua aina vain kiihtyvään älypuhelinkauppaan ja siitä syntyvään elektroniikkajätteeseen. Hän jää haaveilemaan omasta näppäinpuhelimesta, ja käyttää neljä viikkoa kännykkää, josta näkyy vain puolet näytöstä. Se kertoo paljon hänen luonteenlujuudestaan.

Helmikuun loppupuolella Toriin ilmestyy annettavaksi Nokia E5, ja varaan sen heti. Muutamassa minuutissa mies käy poimimassa aarteen latureineen kotiin. Vanha kunnon nokialainen on miehelle oikea onnenpotku. Näin kännykkäsaaga saa vihdoin onnellisen lopun.


Kommentit

 1. Onnellinen loppu tarinalla.

  Itsekin tässä miettinyt monenlaista... minulla on 5 tuuman puhelin, joka kesällä olisi 2 vuotta. Toivon, että kestää 2 vuotta lis.. Kun mittarissa 4 vuotta voisi vaihtaa, jos ei esim. akku enää toimi. Se huono juttu uusissa puhelimissa on, että näytöt on ihan tajuttoman kokoisia, yli 6 tuumaa. Eivät sovi pienkätisille. Minulla ei kädessä mikään pysy välillä, joten kallistakaan ei viitsi ostaa. Musiikin kuunteluun Spotifyllä tarvitsen kuitenkin älyluurin. Sekin on nykyään kulu, vaikka kilpailutin viime vuoden lopussa liittymän. 9,90 euroa kk sis. 50 mb netin ja kaiken muun. Nettiä menee 1 Gt kk ja muuta sen muutama hassu minuutti tai viesti. Harkitsen että jätän kokonaan nuo laskutusliittymät ja siirrän laskutusliittymän latausliittymäksi. Ei ole nettiä, mutta puhe ja viestit käytön mukaan. Tarvittaessa netin saa esim. Moilta 4 eurolla kuukaudessa ja liittymän nopeus 0.5 Mb. Ottaen huomioon, että luureissa on nykyään dual sim, puhe ja sms voi tulla yhdeltä kortilta ja netti toiselta. Vuosikustannus ilman nettiä tuskin 10 euroa minulla ja netinkin kanssa maksimissaan 48 euroa lisää. Olen kyllä ajatellut tehdä muutoksen syksyllä niin, että menen ensin ilman nettiä :)

  Suosittelen sitä muillekin, näkeehän niitä älypuhelinzombeja maailmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on prepaid-liittymä. Maksan minuuteista ja viesteistä käytön mukaan, tarvittaessa voin käyttää nettiä 1€/pv. Kotona on netti miehen työhommia varten, sitä käytän ilmaiseksi. Olisi ihan kiinnostavaa kokeilla joskus elää netittömässä kodissa ja hoitaa netin käyttöä vaativat asiat vaikkapa kirjastossa.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Näin tienaat enemmän Tori-kaupoilla

Onnistunut ostolakko

Ruuan kasvatus sisällä nollabudjetilla