Koko perheen koronapäiväkirja

Tässä on meidän perheen koronakertomus päivä päivältä. Aloitan päivästä, jolloin todennäköisesti sain tartunnan. Minut on rokotettu kahdesti, kolmas rokote viivästyi flunssan takia ja on vielä ottamatta. Miehellä on kolme rokotetta.

Päivä 1

Vierailemme vauvan kanssa siskoni luona. Heidän perheessä on sairastettu koronaa, ja viimeisen sairastajan karanteeni on päättynyt kaksi päivää sitten. Huolehdimme käsihygieniasta ja turvaväleistä erityisen tarkasti.

Päivä 2

Koko perhe on terveenä. Käymme esikoisen ja miehen kanssa hiihtoretkellä. Vierailen vauvan kanssa äitini ja isäni luona.

Päivä 3

Herään aamulla painajaiseen. Lihakset on jumissa. Ajattelen, että hiihtokunnossa on kyllä parantamisen varaa, kun noin vähästä lihakset kipeytyy. Illalla kurkussa tuntuu lievää karheutta. Vauva on tavallista itkuisempi. Mies lähtee työmatkalle.

Päivä 4

Lapset yskivät yöllä ja ovat aamulla räkäisiä. Minulla on tukkoinen olo ja lihakset vieläkin jumissa. Lounaalle perunoita kuoriessani keuhkoja puristaa ja heikottaa. Pää on kipeä. Muutaman tunnin kuluessa koko keho kipeytyy ja nousee lievä lämpö. Olo on kurja, lepään paljon. Imetän vauvaa paljon ja vauva nukkuu useita päiväunia.

Kuuden maissa teen koronaviruksen kotitestin, joka on positiivinen. Minulla on korona! Tuntuu ristiriitaiselta sairastua vuosien varotoimien jälkeen. Tunnen syyllisyyttä vanhempien luona kyläilystä ja ilmoitan heti äidille tartunnasta. Otan särkylääkettä. Kuume laskee ja olo helpottuu. Mies on yhä työmatkalla.

Päivä 5

Mies palaa työmatkalta puolen yön jälkeen. Neuvottelemme yöllä jonkin aikaa nukkumapaikasta. Hän ei halua koronaa, mutta arvelee saavansa sen meiltä ennen pitkää joka tapauksessa, koska joutuu hoitamaan koronaoireisia lapsia. Niinpä hän päättää tulla nukkumaan viereeni.

Minulla on yskää sekä kurkku- ja pääkipua. Olen väsynyt ja ärtynyt. Molemmat lapset ovat itkuisia. Mies on oireeton ja käy yliopistolla tentissä. Illalla minulta katoaa osittain maku- ja hajuaisti. Ruoka maistuu ihan valjulta. En haista enää ollenkaan kakan hajua, ja minusta sukeutuu reipas vaipanvaihtaja. Olo on selvästi virkistymään päin ja teen huonekasveille naruamppeleita.

Päivä 6

Lapset ovat flunssaisia ja kuumeisia, joten annan heille särkylääkettä. Mies on oireeton ja käy aamulla ruokakaupassa hakemassa kaapit täyteen ruokaa. Illalla hänelle nousee lievää lämpöä ja kurkussa on tuntemuksia. Yritän tuputtaa hänelle särkylääkettä, mutta Google tietää, että lievää kuumetta ei tarvitse välttämättä hoitaa lääkkeellä. Minulla on flunssainen olo ja haju- ja makuaistit edelleen hukassa.

Päivä 7 (tänään)

Minä, mies ja lapset olemme kaikki ihan hyvässä kunnossa. Yskää ja kurkkukipua on minulla ja lapsilla etenkin yöllä. En enää muista, miltä tuntui haistaa, mutta puutteelliseen makuaistiin en totu millään. Ruoat ovat miellyttävän tuntoisia syödä, vaikka makua ei juuri ole. Suussa on kevyt ja tyhjä olo. Mies vaikuttaa paranevan nopeiten: hänellä ei ole enää muita oireita kuin lievä karheus kurkussa. Olen yhteyksissä vanhempiini, eikä heillä ole onneksi ilmennyt mitään oireita.

On ollut mukavaa olla kotona rauhassa oman perheen kesken, eikä kenelläkään meistä ole ollut kohtuuttomia kärsimyksiä koronan takia. Ollaan leikitty, soitettu ja laulettu, laitettu hyvää ruokaa ja pötkötelty sängyllä. Sain olympialaisia seuratessani hiihtoinnostuksen, mutta vielä pitää parantua ihan rauhassa ennen ladulle lähtöä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Näin tienaat enemmän Tori-kaupoilla

Onnistunut ostolakko

Ruuan kasvatus sisällä nollabudjetilla