Näin tienaat enemmän Tori-kaupoilla

Meidän perheessä eletään vilkasta tavaran myymisen aikakautta. Keräsin tähän parhaat vinkit Tori-kaupoilla tienaamiseen.

Luovu omaisuudestasi

Myymisen vaikein osuus on yleensä omaisuudestaan luopuminen. Perehdy konmarituksen saloihin, inspiroidu minimalismista tai karsi järjellä kaikki tarpeeton myyntiin.

Meidän perheessä myydään nyt enemmän tavaraa kuin koskaan, vaikka olemme olleet monta kuukautta ostolakossa. Tai ehkä juuri siksi. Tori-ostajia käy ovella vähintään yksi päivässä ja vilkkaan postittamisen myötä olen opetellut tekemään itse sopivan kokoisia pahvilaatikoita kierrätysmateriaaleista. Koti kevenee ja mieli selkeytyy.


Ajoita oikein

Ajoittamalla myymisen vuoden kierron oikeaan kohtaan voit parhaimmillaan moninkertaistaa myyntituottosi. Ajalla pelaaminen vaatii kärsivällisyyttä: tammikuussa riisutut kausivalot kannattaa varastoida odottamaan syksyn pimeiden myyntisesonkia. Kannattaa odottaa hetkeä, jolloin tarjonta on mahdollisimman suppeaa. Silloin voit pyytää tuotteesta kalliimpaa hintaa, koska ostajalla ei ole valinnan varaa.

Jousta

Ole sopivan joustava. Tori-myynti on toisinaan yhtä pyyntötulvaa: Postitatko? Saisiko kainalo-kainalo-mitan? Kulkeutuuko keskustaan? Varaatko ensiviikkoon? Saanko käydä sovittamassa? Postittaminen on hyvä keino saada enemmän tuotteita kaupaksi. Myös lasi- tai posliiniesineen voi postittaa turvallisesti laittamalla sen tarpeeksi isoon latikkoon ja täyttämällä laatikon rypistetyillä sanomalehdillä.

Meillä oli viime talvena pitkään sukset myynnissä. Lopulta saimme ne kaupaksi, kun mieheni vei ne pyörällä ostajan kotiovelle ja avusti vielä monojen käytössä. Suomeen vasta muuttanut nuori mies oli innoissaan uusista suksistaan. Myös myymämme läppäri meni viimein kaupaksi täyteen hintaan, kun ostaja pyysi tuomaan sen työpaikalleen ravintolaan. Auttamisesta tulee hyvä mieli ja kauppoja syntyy enemmän.

Ole rehellinen

Kerro rehellisesti myytäviesi viat ja puutteet. Näin ostotilanteet ovat sujuvia ja miellyttäviä, eikä ostajan tarvitse tingata enää ovella. Pienikin valkoinen valhe voi johtaa kauppojen peruuntumiseen. Harkitse mitä lupaat ja pidä lupauksesi. Jos olet jo sopinut kaupat toisen kanssa, älä peru niitä nopeammin hakevan tai enemmän maksavan ostajaehdokkaan takia. Rehellisyys maan perii.

Hinnoittele oikein

Ole varovainen, ettet ala ahnehtia liian suuria summia. Ahne myyjä jää ilman asiakkaita, kun hyvä kauppias tienaa rutkasti rahaa reiluilla kaupoilla. Päivitä mielikuvaasi hintatasosta selaamalla muiden myynti-ilmoituksia.

Meidän perheessä on käytössä kahdenlaista myyntistrategiaa: edullisilla hinnoilla erottuminen ja tinkivaran jättäminen. Molemmat tavat ovat toimineet. Edullisin hinnoin menee nopeasti ja enemmän tavaraa kaupaksi. Tinkivaralliset myynti-ilmoitukset saattavat odotella ostajaa jonkin aikaa, mutta yllättävän usein joku haluaa maksaa täyden hinnan. Moni harrastaa tinkaamista ja ostaa, koska kokee säästäneensä tinkaamalla. Olemme huomanneet, että molemmilla myyntitavoilla ostajat ovat olleet tyytyväisiä kauppoihin.

Myy paljon kerralla

Harva lähtee hakemaan kiinnostavia tuotteita yksittäin. Mitä useampi kiinnostava tuote on tarjolla, sen varmemmin ostopäätös syntyy ja ostaja kokee kannattavaksi hakea tuotteet kauempaakin. Myös postipakettiin saa kätevästi useamman tuotteen samalla postimaksulla.

+ Lahjoita

Laita myynti-ilmoitusten sekaan jotain myös annettavaksi. Lahjoitustavarat lisäävät myyntiä.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnistunut ostolakko

Ruuan kasvatus sisällä nollabudjetilla