Seitsemän tapaa tienata taskurahaa

Olemme huomaamattamme rakentaneet elämäämme pieniä rahavirtoja itseämme inspiroivilla tavoilla. Tässä seitsemän vinkkiä ilahduttavien pikkurahojen hankkimiseen.

1. Vuokraa omaisuuttasi

Ruotsissa vertaisvuokraaminen (kuten moni muukin asia) on aivan toisella tasolla kuin Suomessa. Nyt meillekin annetaan mahdollisuus vertaistalouteen, kun vuokraus onnistuu turvallisesti Hygglon kautta. Hygglo on laajentanut Ruotsista tänne Suomeen ja olen siitä iloinen. Voit laittaa sinne vuokralle vaikkapa auton, veneen, tekstiilipesurin, sähköpyörän, kottikärryt, kastemekon, Monopolin, porakoneen tai matkasängyn. Toivon Hygglolle onnea ja menestystä vertaistalouden mahdollistajana.

2. Kasvata viherkasveja

Huonekasveista on helppo ottaa versoja vesilasiin juurtumaan. Juurruttamisen onnistuttua istuta kasvinalku ruukkuun, varmista että kasvu jatkuu ja laita myyntiin. Kevät herättää ihmisissä sisäisen viherpeukalon ja tarpeen hankkia kasvikavereita. On ekologista jakaa taimia omissa lähiöissä kaupasta ostamisen sijaan.

3. Aja siirtoautoja

Siirtoautot ovat paitsi kätevä keino siirtyä ilmaiseksi paikasta toiseen, myös oiva keino tienata rahaa. Ryhdy BiilaGo-kuskiksi ja ansaitse lomamatkoillasi rahaa. Me emme yleensä maksa reissaamisesta, vaan keräämme voittoa lomamatkoistakin.

4. Vuokraa kotiasi

Oletko koskaan harkinnut kotisi vuokraamista Airbnb:ssä? Olen lähiaikoina perehtynyt aiheeseen enemmän ja lukemani perusteella voin suositella pientä vuokrabisnestä vierashuoneella. Jos meillä olisi kolmas huone, olisi vuokraaminen jo hyvässä vauhdissa. Nelihenkisenä lapsiperheenä alle 60-neliöisessä kodissamme lisävuoteen järjestäminen tuntemattomalle tuottaa erinäisiä haasteita. Meillä on kuitenkin haaveena tulevaisuudessa majoittaa vuokralaisia kotiimme.

5. Kunnosta ja myy

Hae ilmaiseksi toisten hylkäämää pikkuviallista tavaraa esimerkiksi tori.fi:n kautta. Parsi, nikkaroi, liimaa, huolla, pese tai helpoimmillaan vaihda pelkät paristot ja anna tavaralle uusi elämä myymällä se eteenpäin. Tavaroiden käyttöiän pidentäminen on hieno ekoteko.

6. Myy tietotaitoasi

Osaatko sienestää, kääntää kieliä, surffata, käyttää saumuria tai soittaa kitaraa? Tarjoa ohjausta osaamisalueellasi pientä korvausta vastaan. Lähipiiristäsi voi löytyä kiinnostusta uusien asioiden oppimiseen, kun vain hoksaat avata suusi. Jos olet sieniguru, voit ilmottautua suoraan minulle, niin varaan sinulta opastuskierroksen lähimetsäämme.

7. Leikitä lapsia

Tarjoudu lastenhoitajaksi tuttavaperheisiin pientä korvausta vastaan. Voit ottaa sopimuksen mukaan myös omat lapsesi mukaan leikkimään. Jos et tykkää lapsista, niin koiran ulkoiluttajillekin on tarvetta. Jos kuitenkin kavahdat kaikkea mikä liikkuu, loma-aikaan kysyntää löytyy myös kukkien kastelijoille.

Kommentit

  1. Osallistun kyselyihin ja tienaan taskurahaa Kuluttajapaneelissa sekä Norstatpaneelissa. Lisäksi kerään tölkkejä sekä pulloja, hyvä tienesti sekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä vinkki, kiitos! Mekin kerätään pullot ja tölkit lenkkien varrelta talteen, se on kyllä mukava tapa saada taskurahaa.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Näin tienaat enemmän Tori-kaupoilla

Onnistunut ostolakko

Ruuan kasvatus sisällä nollabudjetilla