Zero waste -pesusieni

Nyt se on keksitty: ostolakkolaisen nollahukkapesusieni. Mikäpä olisi sen kunniakkaampi elämäntehtävä leskeksi jääneille sukille?

Pesusienen pujotteluun tarvitaan neliön muotoinen rasia, 20-30 pyykkipoikaa ja kaksi hylättyä sukkaa. Nilkkasukatkin käyvät mainiosti. Video-ohjeet pesusienen tekoon löydät Hääräämöltä. Tätä voi käyttää tiskisienenä, suihkusienenä tai siivouksessa — you name it.

Olen optimistisesti säilyttänyt kaikki paripuolet sukat sukkalaatikon takaosassa. Usein niille löytyykin pari ennemmin tai myöhemmin pussilakanan sisästä, kengästä tai jostain ihan kummallisesta paikasta. Näitä valkoista ja vaaleanpunaista nilkkasukkaa olen säilönyt teinivuosista asti, ja jos en ihan väärin muista, molempien pari on kulunut puhki ja heitetty roskiin. On siis niiden vuoro ylentyä hylätystä sukasta pesusieneksi.

Pujottelu on helppoa, mukavaa ja koukuttavaa puuhaa. Pesusieni on sen verran helppo tehdä, että se sopii pujoteltavaksi myös lasten kanssa. Kun tämän on kerran oppinut, ei enää koskaan tarvitse käyttää euroja tiski- ja pesusieniin. Nollahukkapesusieni pesee kaikin puolin kaupan pesusienet, sillä se on ilmainen, valmistettu kierrätysmateriaalista ja kaiken lisäksi konepestävä. Tässä kaksi tiskisientä valmiina odottelemassa jotain pestävää.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Näin tienaat enemmän Tori-kaupoilla

Onnistunut ostolakko

Ruuan kasvatus sisällä nollabudjetilla