Varhaishiihtoloma + sokeriton kaakao

Etäopiskelun parhaita puolia on se, että voi kesken kouluviikon siirtyä spontaanisti 400 kilometriä luoteeseen. Miehen opeharkka loppui juuri ja kandikin on palautettu, joten nyt oli oikein sopiva hetki siirtyä viikoksi mummolaan varhaishiihtolomalle.

Lasten mummolat on kätevästi 15 kilometrin päässä toisistaan. Oltiin tämä päivä vauvan kanssa minun kotona (kyläiltiin aiemmin myös koko perheellä), kun mies kirjoitti esseetä taaperon kanssa toisessa mummolassa.

Sain äitiltä paljon uusia pistokkaita: rönsyliljoja, anopinhampaan, hopea- ja kultaköynnöksen sekä muratin. Vauva touhusi mummon ja papan kanssa ja minulla meni monta tuntia mullassa möyriessä, kun hoidin äitin kasveja ja istutin uudet pistokkaat ruukkuihin. Niin ihanaa saada lisää vihreyttä kotiin!

Ennen lomaa hain Torin kautta taaperolle ensisukset sauvoineen ja pussillisen jämälankoja. Nyt onkin ollut mukavasti aikaa tehdä käsitöitä ja hiihdellä. Jämälangoista aion virkata köynnöksille amppelit.

Anoppilasta lähtee latu suoraan takapihalta. Luksusta! Hiihtäminen on ihanan fyysistä ja kokonaisvaltaista, tykkään paljon. Taaperokin rohkaistui hiihtämään, vaikka ensin aneli pääsyä takaisin mummon luo.

Saatanpa innostua vielä kotonakin hiihtämään, vaikka puolet lenkistä menee siihen, kun kantaa sukset ladulle ja takaisin.

Hiihtolenkin päätteeksi maistui lämmin kaakao. Se onkin mainio palautusjuoma. Vaikka meillä kaakaossa ei ole sokeria, mausta ei tarvitse tinkiä ollenkaan. Hunaja makeuttaa ihanan pehmeästi.

Sokeriton kaakao

1-2 tl tummaa kaakaojauhetta
1 tl hunajaa
2,5 dl maitoa

Sekoita hunaja ja kaakaojauhe kuumaan maitoon.

Tämä hiihtoloma ei olisi voinut tulla sopivampaan saumaan. Minä ja lapset ollaan flunssaoireiden takia mökkihöperöidytty kotona jo monta viikkoa. Niinpä meidän perheessä itse kukin alkoi olla jo aikamoisessa loman tarpeessa. Me vanhemmat ollaan nautittu rentouttavasta lomasta ja isovanhempien lastenhoitoavusta. Lapsistakin huomaa, että nyt on erityisen hyvä olla. Mummola on oikea onnen ja rauhan tyyssija.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Näin tienaat enemmän Tori-kaupoilla

Onnistunut ostolakko

Ruuan kasvatus sisällä nollabudjetilla