Näin löydät kadonneen tavaran — 3 taktiikkaa

Me ollaan ihan mestareita hukkaamaan tavaroita koko perhe. Jos jotain hyvää tavaroiden hukkaamisessa on, niin olen harjaantunut mestarilöytäjäksi. Otan hukkaan menneen esineen löytämisen henkilökohtaisena haasteena, enkä lepää, ennen kuin tehtävä on suoritettu ja hukkunut tavara löytänyt takaisin omistajalleen. Kadonnut tavara on suuri mysteeri, jonka välttämättä haluan ratkaista.

Listaan tähän alle parhaat tärpit, joilla löydät minkä tahansa kotona hukkaan menneen tavaran.


Lakkaa etsimästä ja järjestele koti

Tällä taktiikalla löytyy yleensä melkein kaikki, ja siksi tätä kannattaakin kokeilla aina ensimmäisenä. Samalla ennaltaehkäisee suuren määrän uusia hukkaanmenemisiä. Olemme tehneet kokeilevaa tutkimusta aiheesta: kun jotain on mennyt hukkaan, toinen aikuisista on etsinyt sitä ja toinen on järjestellyt kotia. Lähes aina tavara löytyy nopeammin järjestelemällä kuin etsimällä. Kun etsijä tutkii kapea-alaisesti paikkoja, missä luulee tavaran olevan, järjestelijä säntäilee ympäri taloa viedessään tavaroita paikoilleen. Etsimiseen menee valtavasti ihan turhaa aikaa, mutta järjestely on hyödyllistä ja nopeampaa.

Kun koti on järjestelty kokonaan, hukkunut tavara on todennäköisesti löytynyt. Jos se ei kuitenkaan vielä löytynyt tai et järjestellyt koko kotia, kokeile seuraavia tapoja.

Se on siellä missä pitikin

Tämä on äitini viisas neuvo. Mieti tarkkaan, missä olet viimeksi nähnyt tavaraa. Katso sieltä, missä sen kuuluukin olla. Käy neuroottisen tarkasti läpi kaikki, mikä on siinä paikassa ja sen välittömässä läheisyydessä. Myös kaikki raot, kolot, lähellä olevat toiset esineet ja niiden mutkat. Katso päältä, alta, takaa ja välistä. Änkeydy hankaliin asentoihin ja katso kaikista eri näkökulmista. Usein tavara on juuri siellä missä luulit sen olevan.

Tällä taktiikalla löysin lopulta virkkuupuikon, jonka etsinnöissä ensin siivottiin koko talo lattiasta kattoon ja lisäksi etsittiin kaikista mahdollisista paikoista. Minulla oli suuri virkkausflow päällä, ja se on ainoa virkkuupuikkoni ja kaiken huipuksi olimme ostolakossa ja koronassa. Olin nähnyt sitä viimeksi sohvalla, enkä ollut löytänyt sitä sohvan alta enkä sen ahtaista raoista, vaikka rystyset naarmuilla etsin ja etsin. Lupasin itselleni, etten julkaise tätä postausta, ennen kuin virkkuupuikko on löytynyt. Mikä minä olisin neuvomaan muita, jos oma puikko olisi hukassa? Niinpä tänään ryömin kokonaan sohvan alle ja rupesin tutkimaan sohvan rakenteita, kunnes — HAA!

Nyt meillä ei ole enää mitään hukassa. Ei mitään!

Katso joka paikasta ja kaikkialta

Tavaroita löytyy joskus ihan järjettömistä paikoista, etenkin lapsiperheissä. Haasta mielikuvitustasi ja etsi ihan kaikkialta, kaikista mahdollisista ja mahdottomista paikoista. Katso ainakin näistä viidestäkymmenestä paikasta: mattojen alta, sängyn ja seinän välistä, kirjahyllyn päältä, pussilakanan sisästä, pyykkikorista, uunin alta ja sen peltilaatikosta, jääkaapin alta ja päältä, pesukoneen pohjalta ja sen alta, pyykkikoneesta ja sen alta, roskakaapista, patjan ja sängyn välistä, kirjahyllyn alta, pianon sisästä, mikron alta, sohvan kaikista väleistä, reppujen ja laukkujen taskuista, vaatekaapista...

...vaatteiden taskuista, takkien ja ulkohousujen taskuista, jakotukkikaapista, lastenvaunuista ja sen tavaraosasta, lelukorista, kenkien sisästä, lääkekaapista, hattuhyllyltä, kirjoituspöydän laatikoista, nojatuolin väleistä, kirjojen väleistä, allaskaappien alta, kuivauskaapista, lauteiden alta, sisustustyynyjen sisästä, astiakaapeista, ruokakaapeista, jääkaapin ja pakastimen sisältä, siivouskaapista, sukkakorista, koriste-esineiden sisästä, imurin pölypussista, kattiloista, kukkaruukuista, tietokoneen sisästä, peilikaapista ja kypärien sisästä.

Keksi vielä itse lisää, äläkä lannistu. Etsin taannoin itse monta viikkoa pankkikorttejani. En sulkenut niitä, koska olin varma, että ne ovat kotonani. Purin ystäväni kanssa sähköpianonkin osiksi (kokosimme sen myös onnistuneesti). Lopulta pankkikortit löytyivät jakotukkikaapista, kun näin 2v:n työntävän sen raosta jotain toista korttia piiloon. Aargh! Olin järjestellyt ihan koko kodin ja löytänyt kaiken ikinä hukassa olleen: täytettävän smoothiepussin jääkaapin alta, muistikortin sähköpianon koskettimien alta, hopealusikan romupussista (sitä ei enää ole!) ja lapsen neuvolakortin vanhojen korttien joukosta. Ja vihdoin pankkikortitkin!

Jatka etsimistä ankaralla suomalaisella sisulla. Jos tiedät, että joku asia on kodissasi, se on, paitsi jos se on joutunut roskien mukana ulos. Jos sitä on syytä epäillä, ei auta muu kuin ryhtyä dyykkaamaan.

Mitä asioita sinulta on mennyt hukkaan ja mistä ne löytyivät? Onko joku asia vieläkin hukassa?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Näin tienaat enemmän Tori-kaupoilla

Onnistunut ostolakko

Ruuan kasvatus sisällä nollabudjetilla